Sint Antonius Utrecht | Liza

41 weken en 6 dagen

Bijna 42 weken zwanger en 2 dagen voordat ze zou worden ingeleid kwam er dan toch eindelijk wat beweging in. Dit tot grote vreugde van Niké, die al weken hoopte dat de bevalling zou gaan beginnen.  

Op zondagavond rond 21 uur kreeg ik een Whatsappje dat Niké om de 6 a 7 minuten weeën had. Om 22.30u was dat al elke 3 minuten. Tijd voor André en Niké om naar het ziekenhuis te gaan. 

’S nachts kreeg ik om 1.45 uur een telefoontje dat Niké  5 cm ontsluiting had.  ’S morgens had Niké al 2 cm ontsluiting dus heel snel ging het niet maar aangezien ik toch een behoorlijk eindje moest rijden naar Utrecht en ik toch niet kon slapen besloot ik om dan maar meteen vertrekken richting Utrecht.

Sint Antonius ziekenhuis

Daar aan gekomen trof ik een Niké die behoorlijk wat pijn had en die aan het overdenken was welke pijnbestrijding ze zou willen. Ze had de keuze uit 3 opties; epidurale ruggenprik, het pijnpompje of lachgas. Alle mogelijkheden hadden hun voor- en nadelen en na overleg met André werd er besloten om toch maar voor het lachgas te gaan zodat hun eigen verloskundige de bevalling verder zou kunnen begeleiden. 

Telkens als de weeën op kwamen zetten ging Nike staan, pakte ze André vast en begonnen een soort van slow dance, helemaal in zichzelf gekeerd. Het is dat er geen muziek draaide anders zou je zweren dat ze aan het dansen waren. 

Omdat op de kamer waar ze lagen geen aansluiting voor het lachgas was moesten ze verhuizen naar een andere kamer waar wel die mogelijkheid was. 

Lachgas

Niké kreeg een kapje op en moest telkens als er een wee aankwam 3x inhaleren om zo de pijn te temperen. In het begin was ze te bescheiden en inhaleerde ze te weinig en niet diep genoeg waardoor het gas niet goed werkte. Toen ze echter doorkreeg hoe het werkte, inhaleerde ze als de beste en kwam ze er achter dat het toch wel heel goed spul was haha. 

Ondertussen zat de familie van Niké en André al de hele nacht te wachten in de familiekamer. Want zoals ze vertelden, bevielen alle vrouwen in de familie allemaal in 5 uur tijd. Helaas voor hun was dit dit keer niet het geval en zat er niets anders op dan te vechten tegen de slaap en te wachten op het verlossende moment. 

Persen

Toen Niké eindelijk mocht gaan persen duurde het precies 40 minuten voordat er om 7.30 uur een prachtige kindje werd geboren: Liza.  Een prachtig klein maar gaaf meisje werd op de buik van Niké gelegd. Liza keek vanaf het eerste moment met grote ogen rond!  

André kon zijn ogen niet van zijn dochter afhouden en Niké moest even haar emoties wegslikken. Eindelijk na zoveel weken wachten waren ze papa en mama geworden! 

Liza woog 3285 gram en was 49 cm groot, helemaal prima dus.  

Volgens mij wordt Liza een echt lachebekkie. Nog maar 44 minuten oud en ze lachte al vrolijk met haar mama mee zoals je kunt zien op een van foto’s. Het zit gewoon in haar genen volgens mij, haar ouders zijn namelijk ook een stel waar je vrolijk van wordt…

Hartelijk gefeliciteerd Niké en André en veel geluk gewenst met jullie prachtige meisje!  🍀

 

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

wachten op de geboorte in de familiekamer

Geboorte Liza Utrecht

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Geboortefotografie Leische Rijn

Sint Antonius Utrecht, geboren

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Geboren in het Antonius ziekenhuis

St Antonius Ziekenhuis Utrecht

Geboortefotografie Utrecht

Bevallingsfotografie Utrecht

Bevallingsfotografie Utrecht

Bevallingsfotograaf Utrecht

Geboortefotograaf Anja Versteden

Bevallingsfotografie Utrecht

St. Antonius Ziekenhuis Utrecht

Locatie: Sint Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn Utrecht

Info geboortefotografie