Over Anja

 

 

Over Anja, geboortefotograaf
Photo by Sandy Peters

Geboortefotograaf zijn is een erg intensief beroep, ik noem het ook meer een lifestyle. Je moet elk moment van de dag weg kunnen rennen om naar een bevalling te gaan. Ik kan dat. Mijn kinderen zijn op een leeftijd dat ze zichzelf wel kunnen redden, mocht ik een dag en/of nacht weg zijn.  Aan de andere kant werk ik ook veel thuis als ik foto’s moet bewerken, albums maak en alles wat er nog meer bij komt kijken. 

Al enige jaren heb een passie voor fotografie en na mijn basis heb te hebben gelegd bij de Fotovakschool in Boxtel ben ik me gaan specialiseren als natuurlijk licht fotograaf. Tijdens deze opleiding in Apeldoorn ontmoette ik diverse fotografen. Allemaal gespecialiseerd in hun eigen vakgebied. Daar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met geboortefotografie. Ik wist niet eens dat het bestond! Ik vond dit zo interessant dat ik de opleiding ben gaan volgen en ik ben helemaal verkocht! Alles komt hier voor mij samen: Fotografie, mensen, baby’s, bestaand licht, emoties, liefde, spanning, vreugde en zoveel meer!  

Geboortefotografie – bevallingsfotografie

Ondertussen heb ik al meerdere bevallingen en reportages mogen fotograferen. Ik ben onopvallend bij de bevalling aanwezig. Het is jullie moment, ik ben er alleen maar om dit vast te leggen. Uiteraard fotografeer in ten alle tijden zónder flits. Dit kan prima omdat ik heb geïnvesteerd in professionele fullframe camera’s. Daarbij heb ik ook lichtgevoelige lenzen. Deze combinatie maakt dat ik met een weinig licht nog goede foto’s kan maken. 

Geboortefotografie kan overal, zowel thuis als in het ziekenhuis. Ook bij een keizersnede! Ik probeer zodanig foto’s te maken dat je het fotoalbum aan iedereen kunt laten zien. Er wordt niets gefotografeerd wat je niet wilt. Als geboortefotograaf weet ik wat ik kan verwachten en wat de belangrijke momenten zijn. 

Werkgebied

Ik werk voornamelijk in Noord Brabant, Gelderland, Limburg, Utrecht, Zuid Holland en delen van België. Zeg maar tot ongeveer een straal van 100 km vanaf Den Bosch. Ik woon vlak aan de A2 en kan snel ter plaatse zijn. 

Lijkt het je wat? Neem contact op. Ik kom graag een keer kennismaken!

 

Lees hier meer over geboortefotografie.

of

Neem contact op

 

“Photography is a way of feeling, of touching, of loving.

What you have caught on film is captuted forever… It remembers little things, long after you have forgotten everything.”  

Aaron Siskind

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn fotografische avonturen? Volg me dan op Facebook!