Het geboorteverhaal van Rox ♡

Het geboorteverhaal van Rox

Om 4.35u in ochtend gaat de telefoon en Brigitte vertelt me dat ze al een poosje weeën heeft en dat de verloskundige over 1,5 uur weer terug zal komen om te kijken of de ontsluiting vordert. 

Aangezien Brigitte in het mooie Limburgse land woont, besluit ik om maar meteen te vertrekken. Ik ben tenslotte liever een paar uur te vroeg dan 5 minuten te laat bij een bevalling.  

Brigitte ligt op bed de weeën weg te puffen als haar moeder de deur van haar flat opent.  Een ruime flat waar de 3 hondjes (nou ja hondjes: 2 hondjes en 1 hele grote hond) keurig in de woonkamer de wacht houden. Volgens mij zag ik trouwens ook nog ergens een poes, als ik met niet vergis…

Geboortecentrum Venlo

Nadat de verloskundige heeft geconstateerd dat het tijd wordt om naar het ziekenhuis te gaan, kleedt Brigitte zich snel aan, maakt zich nog wat op en vertrekken we richting het Geboortecentrum Noord Limburg in  Venlo, waar we om 7.20u arriveren. Brigitte gaat daar  in bad liggen om wat te ontspannen en de weeën op te vangen. Om 8.05u verruilt ze het bad voor het bed. 

Brigitte heeft heftige persweeen en is bang dat het niet gaat lukken. Ze zegt dan ook meerdere malen dat ze het doodeng vindt. Maar de verloskundige weet haar telkens gerust te stellen en om 9 minuten voor 9 wordt Rox geboren. Een prachtig meisje van 3888 gram!

Het was een hele snelle en voorspoedige bevalling. Zelfs de verloskundige stond er van te kijken dat het allemaal zo snel ging. Zeker voor een eerste kindje.

Na de geboorte

Brigitte is aan het genieten van haar dochter als blijkt dat ze toch wel veel bloed blijft verliezen. Het houdt maar niet op en Brigitte zegt heel dapper dat ze niets voelt en nergens last van heeft maar al snel wordt er in allerijl  een medisch team met een gynaecoloog opgetrommeld om actie te gaan ondernemen.   Brigitte wordt heel stil en trekt heel wit weg, haar bloeddruk daalt enorm en ze krijgt een infuus en een kapje met zuurstof opgezet. Baby Rox wordt aan oma overhandigt en de gynaecoloog gaat aan de slag om het bloed te stelpen. Dit lukt na verloop van tijd maar het blijkt dat Brigitte toch nog 1,3 liter bloed is verloren. Reden dus om nog een nachtje in het geboortecentrum te blijven.  

Ging de bevalling zo voorspoedig krijgt het toch nog een vervelend staartje….  

Tegen de tijd dat ik naar huis ga, heeft Brigitte al weer wat meer kleur op haar wangen en begint ze weer wat meer te kletsen: een teken dat het weer de goede kant opgaat!

Gelukkig mochten Rox en Brigitte de volgende dag in goede gezondheid naar huis!

Nogmaals gefeliciteerd Brigitte en heel veel geluk met je kleine meisje 🍀 🍀 🍀

Het geboorteverhaal Eindhoven

Het geboorteverhaal

Het geboorteverhaal

Het geboorteverhaal

 

Het geboorteverhaal

 

 

Bevalling Venlo

  

geboorteverhaal Venlo

 

Ga hier naar het volgende geboorteverhaal van Livan