Badbevalling van Eva ♡

Hands-off badbevalling

Als groot voorstander van een ‘vrije geboorte” wilden Margreet en Marcel graag weer een zogenaamde hands-off badbevalling, waarbij de verloskundige in principe alleen vanaf een afstandje meekijkt.

Op maandag stuurde Margreet me een berichtje dat ze al sinds een dag wat last had van voorweeën. Ze was op dat moment 38 weken en 2 dagen zwanger. Natuurlijk wilde dat niets zeggen, want dit hoor je wel vaker en de vorige keer was ze zelfs 3 dagen overtijd toen ze beviel van haar zoontje.

Het bleek echter geen loos alarm te zijn want de volgende dag kreeg ik een berichtje dat de bevalling toch echt was begonnen.  Omdat ik ruim op tijd aanwezig was had ik mooi de tijd om vast te leggen hoe Margreet de weeën opving; op de bank, op een grote bal, hangend tegen de verwarming, buiten in de tuin en later ook in bad.   Wat vooral opviel was de rust die Margreet uitstraalde en haar totale focus. In de kamer waren kaartjes vol inspireerde en bemoedigende teksten opgehangen om vol vertrouwen de bevalling in te gaan.

Marcel week geen moment van de zijde van zijn vrouw, ondersteunde haar en masseerde telkens liefdevol haar rug tijdens heftige weeën. Teamwork noemen we dat!

Een lieflijk onderonsje buiten in de tuin tussen Margreet en Marcel werd verstoord omdat Margreet een behoorlijke pijnscheut kreeg en zich opeens realiseerde dat ze NU in het bad moest gaan. Nadat er nog wat koud water was toegevoegd in het iets te warme bad kon Margreet eindelijk erin.  Na precies 20 minuten in bad werd om 17.15 u Eva geboren onder het toeziend oog van haar ‘grote’ broer, die het allemaal de normaalste zaak van de wereld  leek te vinden.

Een prachtig meisje met een gewicht van 2950 gram en 49 cm groot. Helemaal gaaf met een behoorlijk laagje vernix op haar huid.  Hele goede dagcreme volgens Marcel, die er spontaan wat van op zijn gezicht smeerde!

Lotusgeboorte

Omdat Margreet en Marcel ook de placenta graag op natuurlijke wijze geboren wilden laten worden, hadden ze ruim de tijd om, tussen de weeën door, te genieten van hun meisje. En ook nadat de placenta was geboren hebben ze nog lekker een tijd in bad gelegen. Al die tijd bleef Eva via de navelstreng verbonden met de placenta. De navelstreng werd pas zo’n 3 uur na de bevalling door Marcel doorgeknipt, een zogenaamde halve lotusgeboorte.

En daarna was er… nasi. Hele lekkere nog wel, gemaakt door Marcel.  We waren er allemaal aan toe!

Dankjewel Margreet en Marcel dat ik deze bijzondere geboorte heb mogen vastleggen. Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met jullie prachtige dochter Eva. Heel veel geluk gewenst met jullie mooie gezinnetje! 🍀

 

Badbevalling fotografie

Badbevalling fotografie

Geboortefotograaf Cromvoirt

Hands-off Badbevalling

Badbevalling fotograaf Geboortefotografie Cromvoirt

Hands-off Badbevalling

Badbevalling vastgelegd

  Badbevalling fotografie    Badbevalling fotografie Badbevalling fotografie Badbevalling fotografie Badbevalling fotografie  

Badbevalling fotografie                          

Hands-off Badbevalling

Geboortefotograaf

Geboortefotograaf

Hands-off Badbevalling

Hands-off Badbevalling

Handsoff badbevalling

 

Verloskundige: Sietske Rietveld

Ga hier naar het geboorteverhaal van Noud.