Geboortereportage van een tweeling ♡♡

Geboortereportage van een tweeling.

Op een zondag werd ik benaderd door C. Ze was 35 weken zwanger van een tweeling, een jongen en een meisje.

Helaas was het meisje ernstig ziek (CHD) en had een overlevingskans van 50%. Omdat zij direct na de bevalling aan de beademing zou moeten en naar de I.C. zou worden gebracht vond C het erg belangrijk dat er een geboortefotograaf bij zou zijn.  De bevalling zou met 38 weken worden ingeleid.

We hadden alleen nog maar mailcontact gehad toen ik, 2 dagen later op dinsdag laat in de avond een sms kreeg van C dat ze na een controlebezoek meteen in het ziekenhuis had moeten blijven omdat ze een vorm van zwangerschapsvergiftiging (levercholestase) had en dat de blaas van haar dochtertje was vergroot. Ze zouden de kindjes de dag daarop gaan halen en om 6 uur in de ochtend daarom de vliezen gaan breken.  Ze wist niet of ik de sms nog op tijd zou lezen maar mocht dat zo zijn dan zou het fijn zijn als ik erbij zou om alles vast te leggen. 

In sneltreinvaart naar Amsterdam.

Om 7 uur kreeg ik de volgende ochtend weer een sms dat ze ondertussen al 4 cm ontsluiting had en naar de verloskamer mocht. Ik had gelukkig alles al klaar staan zodat ik meteen weg kon om naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam te gaan, precies 100 km vanaf Liempde. Om 8.45u stapte ik bij C en J in de verloskamer. 

Vanaf dat moment kwam ik terecht in een rollercoaster van emoties en gebeurtenissen. Waar iemand begint met geboortefotografie op een knusse slaapkamer met een volgroeide baby begon ik op een verloskamer met allerlei apparatuur, een premature tweeling en waarvan een van de baby’s ook nog eens ernstig ziek was. 

Gelukkig waren mama en papa uiterst kalm en relaxed. Ze hadden al eerder met dit bijltje gehakt. Ze hebben namelijk al 3 kinderen. C was een beetje misselijk en wat duizelig en had al weeën maar na een ruggenprik waren de scherpe kantjes eraf. 

Kindje 1

C had al een tijdje geperst toen bleek dat kind 1 (zo werd Rea genoemd) het een beetje moeilijk had in de buik van mama en daarom werd er besloten dat ze met de vacuümpomp zou worden gehaald. In no-time was Rea toen geboren: een heel klein slap meisje met een blauwe bult op haar hoofd van de vacuümpomp.  Mama  mocht haar héél even zien en toen werd ze snel naar de aangrensde kamer gebracht waar een team van kinderartsen klaarstond om haar te gaan beademen. Papa stond machteloos en met tranen in zijn ogen toe te kijken hoe zijn kleine meisje aan allerlei slangetjes werd aangesloten. 

Kindje 2

Ondertussen was C, ondersteund door een verpleegkundige, alweer bezig met persen. Gelukkig was er nu geen vacuümpomp nodig maar echt soepel ging het nu ook niet omdat kind 2 (zo heette Emiel toen nog) niet helemaal goed lag, wat er voor zorgde dat Emiel het best zwaar te verduren had tijdens het geboren worden. Een grote blauwe plek op zijn hoofdje was het resultaat. Wat dat betreft was hij solidair met zijn zusje!

Intensive care

Emiel woog 2220 gram en dat was net voldoende om bij zijn mama te mogen blijven. Maar Emiel had pijn. Had geen interesse in mama’s borst en kreunde non-stop. Toen het kreunen bij papa op de borst en later in de couveuse niet minder werd, werd besloten dat hij naar zijn zusje mocht, die ondertussen op de I.C. lag. 

Emiel kreeg wat kinderparacetamol toegediend en kreeg 10cc melk uit een flesje en je zag hem zienderogen opknappen. De foto waar hij recht in de camera kijkt is toen gemaakt. Nog maar 2 uur en 50 minuten oud en zich al zo goed bewust van zijn omgeving ♡! Zijn zusje werd in slaap gehouden, liggend op een verwarmd bedje omringt door allerlei apparatuur.  Gelukkig kreeg zij er allemaal niet zoveel van mee. 

Toen C na te zijn gewassen eindelijk (met bed en al) naar haar kindjes mocht op de I.C. heb ik de laatste foto’s gemaakt en heb ik ze achter gelaten in de hoop dat het allemaal goed zal gaan. De toekomst van Rea is nog onzeker, but we’ll keep our fingers crossed.  ♡♡♡

Dankjewel C & J dat ik dit voor jullie kon betekenen! Veel geluk voor de toekomst gewenst!

Geboortereportage van een tweeling.

Geboortereportage van een tweeling.

Geboortereportage van een tweeling

Geboortereportage van een tweeling

Foto's van een geboorte

Foto's van een bevalling

Bevallingsverhaal van een tweeling

Bevallingsreportage

Bevallingsfotografie

Bevallingsfotograaf Anja Versteden

Bevallingsfotografie Noord Brabant

Bevallingsverhaal premature tweeling

Bevallingsfotograaf Gelderland

Bevallingsfotografie Brabant

Bevallingsfoto's van een tweeling

Bevallingsfoto

Foto's van een bevalling tweeling

 

Heeft u ook interesse in een geboortereportage of kraamreportage? Hier kunt u lezen wat het allemaal inhoudt.