Eindelijk is Guusje geboren

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Als ik om 10.15u in de verloskamer binnenkom tref ik A. aan die volledig in zichzelf gekeerd is en die alle zeilen moet bij zetten om de pijn op te vangen. Een vrouw die er helemaal doorheen zit omdat ze  al uren en uren niet heeft geslapen. Na overleg wordt dan ook besloten om haar een ruggenprik te geven om haar wat te ontlasten en als A rond 12.30 u weer terugkomt op de kamer, ligt er een opgeluchte en vrolijke A in bed!  Fijn, zo ken ik haar weer! 

En wat blijkt? Na de controle blijkt dat ze al 9 cm ontsluiting heeft.  De verpleegkundige geeft aan dat ze graag wil zien dat de baby nog wordt geboren voordat haar dienst er om 16.00u opzit.  Wij hopen allemaal met haar mee! 

Om 15.05u mag ze voor de eerste keer gaan persen. Haar wordt verteld dat bij een eerste kindje dit toch wel een uur tot anderhalf uur kan gaan duren. Zucht…..

Gynaecoloog

Weeën komen en weeën gaan maar de verloskundige ziet dat het kindje in de buik het een beetje moeilijk heeft tijdens het persen en daarom moet ze enkele keren de weeën wegpuffen zodat de baby zich weer een beetje kan herstellen. Dit gebeurt echter niet en daarom wordt besloten om de gynaecoloog erbij te halen. 

De gynaecoloog besluit om een handje te helpen d.m.v. de vacuümpomp.  Een (leerling)gynaecologe gaat dit doen maar heeft niet het gewenste resultaat en al snel neemt de gynaecoloog het van haar over. Met veel trekkracht en na een ferme knip komt dan eindelijk om 15.47u een bloederig baby’tje ter wereld. 

Snel poetsen de verpleegkundigen haar schoon en kunnen we zien wie er op de buik van A ligt. Een prachtig klein meisje die de mooie naam Guusje krijgt.

Hoera!

Papa, mama en oma zijn alle drie in tranen. Allemaal blij en opgelucht. 

Baby Guusje mag ruim drie kwartier heerlijk bij mama blijven liggen zodat de kersverse mama en papa eindeloos naar hun prachtige dochter kunnen kijken, ruiken en voelen.  Waarna het tijd is om de baby te controleren, te meten en aan te kleden.  Ze weegt ruim 7 pond, 3535 gram om precies te zijn en heeft een lengte van 51 cm. 

Rond 18.00u verlaat ik het ziekenhuis.  Het jonge gezinnetje zal pas rond middernacht naar huis gaan…

Nogmaals gefeliciteerd met jullie prachtige dochter. Ik wens jullie alle geluk van de wereld 🍀

Geboortefotografie Den Bosch

Geboortefotograaf Den Bosch

Bevallingsfotografie Den Bosch

Eindelijk geboren in 's-Hertogenbosch

Bevallingsfotografie Den Bosch.

Jeroen Bosch Ziekenhuis Geboortefotografie

Geboortefotograaf Den Bosch

Eindelijk Geboren

Locatie: Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Naar het volgende geboorteverhaal: Logan, ook geboren in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Meer informatie over geboortefotografie vindt u hier