Een vlotte thuisbevalling: Livan ♡

Een vlotte thuisbevalling in een knusse slaapkamer.

Aangezien Chantal bij haar eerste drie kinderen pas na ruim 40 weken zwangerschap was bevallen, ging ze er nu ook vanuit dat dit deze keer ook zo zou zijn.

Dat niets zeker is bij een bevalling blijkt nu dan toch ook maar weer, toen ik na 39 weken en 4 dagen rond 10 uur in de ochtend een berichtje kreeg dat Chantal al een tijdje onregelmatige en pijnlijke weeën had.

Het ‘rommelde’ de hele dag door bij Chantal en rond 17.30u belde Stefan mij om te melden dat het misschien verstandig was als ik zou komen. Hij kon niet inschatten of de bevalling zou doorzetten of niet, maar aangezien ik liever een paar uur te vroeg ben dan 5 minuten te laat besloot ik om alles uit mijn handen te laten vallen en het koken van de maaltijd aan mijn dochter over te laten en naar Oisterwijk te gaan. 

Weeën

In Oisterwijk aangekomen, bleek dat het maar goed was dat ik  gegaan. Chantal had namelijk al regelmatige weeën en het leek erop dat het nu toch echt zou gaan gebeuren.  Ondertussen had ik nog mooi even de tijd om de sfeer in de slaapkamer en het ook opvangen van de weeën door Chantal vast te leggen.  

Geboorte

Nadat de vliezen door de verloskundige waren gebroken ging het heel snel en niet veel later zagen we een mooi koppie tevoorschijn komen. Geruisloos en heel vlot werd om 18.42 uur de baby geboren.  De blik van Chantal als ze voor het eerst haar kindje bekijkt is onbetaalbaar (zoals je op de foto kunt zien). Zo mooi! Alle pijn en spanning in een klap vergeten bij het zien van haar kindje.  Pure verwondering, bewondering en liefde straalt van haar gezicht af.

Naam

Nog even was het onzeker hoe de baby zou worden genoemd omdat ze eigenlijk niet konden kiezen tussen twee namen. Maar na overleg met elkaar en met advies van ons allemaal werd de knoop doorgehakt en werd er voor de naam Livan gekozen.  Een prachtige naam voor een heel mooi mannetje. 

Livan mocht een uurtje bijkomen bij mama en daarna werd ie grondig getest en nagekeken door de verloskundige.  Livan slaagde met vlag en wimpel en woog 3360 gram schoon aan de haak. Top! Livan had trouwens  geen gebruiksaanwijzing nodig  hoe te drinken bij mama. Hij naam één grote hap en begon meteen te drinken! Als dat zo doorgaat dan wordt ie vast een hele grote kerel! 

Toen even later de drie andere kinderen hun broertje kwamen bewonderen was het een gezellige drukte in de slaapkamer en toen ook nog de oma’s en opa een kijkje kwamen nemen werd het tijd voor mij om weer naar huis te gaan… 

Stefan en Chantal, nogmaals gefeliciteerd met jullie kindje ♡     

Heel veel geluk gewenst met jullie prachtige gezinnetje 🍀 

Dankjewel dat ik dit voor jullie heb mogen doen.

 Vlotte thuisbevalling in Oisterwijk

Vlotte thuisbevalling in

Bevallings fotograaf Den bosch

Geboortefoto

Vlotte thuisbevalling in Best

Vlotte thuisbevalling in Oirschot

Vlotte thuisbevalling in Esch

Vlotte thuisbevalling in Liempde

Vlotte thuisbevalling in Boxtel

Vlotte thuisbevalling in Eindhoven

Trotse ouders

Beschuit met muisjes

Vlotte thuisbevalling in Sint Oedenrode

Vlotte thuisbevalling in Veghtl

gewicht van pasgeboren baby

Bevalling Aphar scoort

Bevalling in Schijnel

Bevalling in Heeswijk Dinther

Geboortefoto's Heeswijk Dinther

Apgar scoort

newborn baby

Gelukkig gezinnetje/bevallingsfoto's

Vlotte thuisbevalling

Vlotte thuisbevalling

Vlotte thuisbevalling

Vlotte thuisbevalling

Een vlotte thuisbevalling

Vlotte thuisbevalling

Ga hier naar het volgende geboorteverhaal van Jenna

 

Heeft u ook interesse in een geboortereportage of kraamreportage? Hier kunt u lezen wat het allemaal inhoudt.