De geboorte van Vince – een lotusgeboorte

Bevalling van Vince
Derde zoon

Ellen is zwanger van haar 3e zoontje en vraagt me om de bevalling te komen fotograferen. Het zal een badbevalling worden en daarom ben ik nog enthousiaster dan ik normaal gesproken al ben. Haar eerste twee bevallingen hadden lang geduurd, namelijk 24 en 18 uur en daarom koos ze ervoor om de 3e bevalling in bad te doen om zo goed te kunnen relaxen in de hoop dat het dit keer wat vlotter zou gaan.

En vlotter ging het, in tegenstelling tot de vorige bevallingen kwam de baby supersnel. Zo zie je maar dat het verloop van een bevalling nooit te voorspellen is.

Vince

Vince is helemaal perfect met alles erop en eraan maar omdat zijn hoofdje tussen 2 persweeën al geboren was, is zijn hoofdje een beetje blauw. Zo blauw dat ik er eigenlijk een beetje van schrik. Maar de verloskundige stelt me gerust en zegt dat de lippen mooi roze zijn en dat er niets aan de hand is. 

 Vince is geboren om 18.43. Laat dat nou precies de tijd zijn waarop het klokje stilstaat dat Ellen van haar overleden moeder heeft gekregen!  Ellen krijgt er kippenvel van als ze dit ontdekt! 

Lotusgeboorte

Er werd voor gekozen om Vince verbonden te laten zijn met de placenta via de navelstreng. We noemen dit een lotusgeboorte.

 Bij een volledige lotusgeboorte wacht men tot de navelstreng is ingedroogd en vanzelf loslaat. In dit geval was het een halve lotusgeboorte. Na een paar uur werd de uitgeklopte navelstreng doorgeknipt door zijn twee broers.

Liefde

Normaal gesproken wordt er alles aangedaan om de baby snel warm te krijgen en te houden maar aangezien het die dag tropisch warm is en binnen in de huiskamer nog warmer, hadden we mooi de gelegenheid om Vince te fotograferen met de navelstreng en placenta nog aan hem vast.  Ervaren als de verloskundige is, maakte ze van de navelstreng een hartje.  Een hartje dat symbool staat voor de liefde van Pascal en Ellen voor Vince. Een hartje  voor alle liefde die Vince in zijn leven nog mag ontvangen. 

Vince woog 4465 gram, nèt geen 9 pond. We kunnen spreken van een gezonde Hollandse jongen!  Is maar goed ook want ik denk dat ie nog wel wat te verduren gaat krijgen met die twee grote broers van hem ♡

Hartelijk gefeliciteerd Ellen en Pascal, veel geluk met jullie prachtige gezin! 🍀

Birthstory captured by Anja Versteden Fotografie

Bevalling van Vince   Bevalling van Vince

Bevalling van Vince

Bevalling van Vince

Bevalling van Vince

Lukk geboortefotografie

Birthday geboortefotografie

Bee beautiful fotografie

Bevalling van Vince

Bevalling van Vince

Badbevalling gefotografeerd

Birthday fotografie

Bevallingsfotograaf

Lotusgeboorte

De geboorte van Vince

Bevalling van Vince

Bevalling van Vince

Bevalling van Vince

Lotusbevalling

Bevalling van Vince

Rayke geboortefotografie

Bevalling van Vince

 

 

Wilt u ook zo’n mooie bevallingsfoto’s? Neem contact op!