Liefdevol geboorteverhaal

Bevallingsfotografie

Liefdevol geboorteverhaal

Liefdevol geboorteverhaal

Op 12 januari was Joyce uitgerekend maar op 29 december appte ze me dat ze al 2 dagen voorweeën had en dat ze al 1,5 cm ontsluiting had. De verloskundige zei dat ze 12 januari niet zou halen en waarschijnlijk net na 31 december zou gaan bevallen. Dit hield natuurlijk voor mij in dat ik op oudejaarsavond geen alcohol kon drinken. Het zou namelijk zo maar kunnen dat ik tijdens het vuurwerk opgebeld zou worden en dat ik naar de bevalling zou moeten. Voor mij werd het dus een alcoholvrije overgang naar het nieuwe jaar! Eens een keer wat anders!

De dagen verstreken en nog steeds geen teken dat de bevalling zou gaan beginnen maar op mijn trouwdag, 11 januari, om 06.30 uur kreeg ik een berichtje dat het was begonnen! Het was de bedoeling dat Joyce zou gaan bevallen in het Anthonius ziekenhuis in Nieuwegein maar omdat daar geen plaats meer was werden ze doorgestuurd naar het ziekenhuis Rivierenland in Tiel. Om 12 uur reed ik dus richting Tiel.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde

Joyce en Patrick hadden de grote suite nr. 1 toegewezen gekregen. Dit was maar goed ook want ook de moeder, zus en dochter van Joyce zouden bij de bevalling aanwezig zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugde was het motto van Joyce. 

Bij mijn binnenkomst had ze nog maar 2 cm ontsluiting dus nog een lange weg te gaan.  Joyce had speciale sokken laten drukken met opbeurende teksten maar ondanks die sokken moesten zuslief, moederlief en Patrick haar voeten blijven masseren om ze enigszins warm te krijgen! Iedereen had zijn taak; van voeten masseren, nat doekje op het hoofd leggen, regelmatig checken of het ‘down under’ nog wel oké was, bemoedigend toespreken, even knuffelen en kusjes geven. De taken werden goed verdeeld en regelmatig werd er afgewisseld. Joyce liet alles over zich heenkomen, had alles onder controle, was de rust zelve en maakte zelfs tussen de weeën door nog grapjes.

Na vele malen de weeën te hebben weggepuft werd besloten om een epiduraal aan te brengen om zo de scherpe kantjes ervan af te halen.  Toch had Joyce nog behoorlijk wat pijn tijdens de weeën en ze zei dan ook meerdere malen; doet zeer man!

Halverwege de middag kwamen ook de jongste dochter en opa polshoogte nemen maar besloten dat het beter was om in de familiekamer rustig af te wachten tot de baby zou zijn geboren. 

Eindelijk

Toen het zover was dat Joyce mocht gaan persen duurde het niet lang meer of we zagen een hoofdje met veel zwart haar verschijnen. Heel rustig en en bijna moeiteloos (zo leek het althans) werd op 11 januari 2018 om 17.02 uur Moïse geboren.  Een prachtig meisje met een gewicht van 3484 gram, 52 cm groot en met een naam die helemaal bij haar past. Want mooi is ze! ♡♡♡  

Welkom klein meisje, veel geluk voor jou en je hele familie! Bedankt voor het delen van dit liefdevol geboorteverhaal.

 

 

BeschuitMetMuisjes

liefdevol geboorteverhaal

liefdevol geboorteverhaal

 

 

 

Ga hier naar het volgende geboorteverhaal van een tweeling

 

Locatie; Ziekenhuis Rivierenland in Tiel